Mit tartalmaznak?

 

- Nagy mennyiségben növényi fehérjét (60-70%), amelyet az állati eredetű fehérjével szemben szervezetünk rendkívül jól képes hasznosítani. Megtalálható bennük minden alapvető aminosav olyan jellemzőkkel, amelyek éppen az emberi test igényeit képesek tökéletesen kielégíteni.

- Omega-zsírsav tartalma többszöröse a tengeri halakban találhatónak.

- A szervezet számára legfontosabb 12 féle vitamint, többek között az igen lényeges B12-t is tartalmazza.

- Nagy mennyiségű színezőanyagot: klorofillt, azt a zöld színanyagot, amely a növényi sejtekben megköti és szállítja az   oxigént.

- Phycocianidot, azt az úgynevezett kék színanyagot, amely közvetlenül, sejtszinten hatva segíti elő azok növekedését.

- Jelentős mennyiségben B-vitaminokat, vasat és különböző zsírsavakat, amelyek a sejtek anyagcseréjét előnyösen befolyásolják.

- Phenylethylamint (PEA), amely a szellemi teljesítőképességet fokozza és javítja a hangulatunkat.

- Karotinokat, elsősorban bétakarotint, ami az immunrendszert élénkíti.

- Zsírsavakat és lipideket.  

- Vitaminokat és enzimeket.

- Mucco- és poliszacharidokat.

A mikroalgákban számos olyan anyag található, amelyek képesek a szabadgyökök romboló hatását megfékezni. Ezek az úgynevezett antioxidánsok.