Mit tartalmaznak?
- Nagy mennyiségben növényi fehérjét (60-70%), amelyet az állati eredetű fehérjével szemben szervezetünk rendkívül jól képes hasznosítani. Megtalálható bennük minden alapvető aminosav olyan jellemzőkkel, amelyek éppen az emberi test igényeit képesek tökéletesen kielégíteni.
- Omega-zsírsav tartalma többszöröse a tengeri halakban találhatónak.
- A szervezet számára legfontosabb 12 féle vitamint, többek között az igen lényeges B12-t is tartalmazza.
- Nagy mennyiségű színezőanyagot: klorofillt, azt a zöld színanyagot, amely a növényi sejtekben megköti és szállítja az oxigént.
- Phycocianidot, azt az úgynevezett kék színanyagot, amely közvetlenül, sejtszinten hatva segíti elő azok növekedését.
- Jelentős mennyiségben B-vitaminokat, vasat és különböző zsírsavakat, amelyek a sejtek anyagcseréjét előnyösen befolyásolják.
- Phenylethylamint (PEA), amely a szellemi teljesítőképességet fokozza és javítja a hangulatunkat.
- Karotinokat, elsősorban bétakarotint, ami az immunrendszert élénkíti.
- Zsírsavakat és lipideket.
- Vitaminokat és enzimeket.
- Mucco- és poliszacharidokat.
A mikroalgákban számos olyan anyag található, amelyek képesek a szabadgyökök romboló hatását megfékezni. Ezek az úgynevezett antioxidánsok.